tiistai 30. kesäkuuta 2015

Rohtuuko koiran huulet?

Juu,
mutta Emäntä ei yhtään tykänny, ku "lainasin" sen huulirasvaa. Kauheesti ärjyen se tuli mua kohti ja möykkäs, että et kyllä sitä riko!!! Mähän juoksin karkuun pöydän alle ja narskuttelin sitä rasvaputkiloo hampaissani, ku siitä kuului niin kiva ääni. (Eihän Emäntä muuten ois hoksannutkaan, että otin sen huulirasvan, jos se ei ois naksunu niin kivasti!) Ihan säpäleikshän mä sen putkilon sain, mutta Emäntä oli kyl aika näppärä, ku nappas sen sisällön -sen rasvan- talteen. Kyllä se näkyy sillä vieläkin huuliaan rasvaavan, vaikka kyllä siihen tuli muutama hampaanjälki minultakin ;)

ENTÄS SYÖKÖS KOIRA KANGASTA?

No ei!
Vaikka Emäntä yrittää sitäkin syöttää.
Oltiin ihan normilenkillä ja Emäntä aina välillä antaa mulle namia. Ku oon kiltisti ku tulee vaikka auto tai mopo vastaan. No, sit tuli auto ja Emäntä törkkäs mulle namia suuhun. Oltiin ihan hölmistyneitä kumpikin ku mulla oli kangastilkku hampaiden välissä ja Emäntä hämäänty, ku mul oli sininen kieli. Sit se tajuskin, että sehän olikin pikkupala sinistä pellavakangasta, joka oli jääny sen taskuun, ku se tilkku oli kaupassa värimallina vetoketjua varten. Semmosta namia yritti mulle syöttää!!! Mut eihän se meinannu sitä saada multa pois, ku mä aattelin, että pidän sen itelläni, ku kert sain. No, luovutin sen sit lopulta, ku näytti siltä, että Emännältä menee pissa housuun, ku se nauro niin hirveesti ;)

Terv. Fiksu, Emäntääkin fiksumpi!

tiistai 23. kesäkuuta 2015

Kohellusta ja viherrystä

Ette kyl arvaa kuka on koheltanu. Tai no joo: mähän se olin! Nukuin soffalla täydessä unessa, ku vieras mies tupsahti ovesta ja mähän pomppasin haukkumaan, mutta samalla törmäsin johonkin tai kompastuin tai jotain ja muutama sekunti oli vaan haukun sekaista vinkunaa ja piti päättää kumpaa tekis. Päätin sit vaan parkua, ku sattu niin saamaristi!!! Menin tuolin alle parkumaan. Ku siitä jotenkin tokenin, ni Emäntä yritti selvittää, mihin sattu, mutta ei minusta mitään selvää saanu; en ontunu, mutta olin muuten vain aika hiljasta poikaa. Se oli yks sunnuntai-ilta, joten ei siihen hätään nyt mitään eläinlääkäriäkään osattu haalia. Mutta koska yöllä tutisin kivun takia, ni aamulla Emäntä sit tilas eläinlääkäriajan. Siellä mua näpelöitiin joka puolelta ja tultiin siihen tulokseen, että mulla oli oikean etujalan olkavarren venähdys - mutta ei paha, koska se ei vaikeuttanu mun liikkumista. Sain kuitenkin särkylääkettä, koska kipeähän se oli. Ja pian se lääke helpotti. Mä yritän luvata olla koheltamatta tästedes!

Juhannuksena oltiin mökillä. Se oli eka kerta tänä kesänä, joten oli meinaan ruoho kasvanu melko pitkäksi. Ei sitä voinu ajaa ruohonleikkurilla vaan Isäntä joutui niittämään sen niittokoneella. No siitähän tuli Emännälle haravoimispuuhaa moneksi tunniksi ja mä sain olla hommissa mukana koko päivän. Arvaatte varmaan, että päivän päätteeksi mä olin melko VIHREE!!!

Terv. The Fihree-Fiksu

tiistai 2. kesäkuuta 2015

Emännän tyhmyys

Ei kyl paljoo järjen valo säteile Emännällä - tai sit se on vaan pirun laiska! Täs pari viikkoo sitte mulle tuli pissahätä keskellä yötä ja yritin herättää Emäntää (ja vähä Isäntääkin) kävelemällä niitten päällä ja nuolemalla naamaa, mut ne vaan komensi, että nyt nukutaan! Eihän mun sit muu auttanu ku käydä kusasemassa matolle ja jatkaa sitte nukkumista. Kyllähän Emäntä aamulla huomas tyhmyytensä, mutta oppiko se mitään? EI!

Viime yönä mulle tuli erilainen hätä ja yritin taas Emäntää hereille. Tallustelin päällä ja nuolin naamaa ja niskaa ja käsiä ja mitä sain aikaan: Nuku nyt-komento vain kuului. No, en kai mä voinu nukkua, ku oli hirvee paskahätä!!! Kävin sit keittiössä kakkimassa ja tulin nukkumaan niinku käsky kävi. No, aamulla sit Emännällekin totuus valkeni ja kuulin, kun se sano Isännälle: "Seuraavalla kerralla on kyl pakko lähtee Fiksun kans ulos keskellä yötä, jos se herättää."

Mä en kyl oo niin varma, viittinkö enää vaivautua herättelemään...

terv. Fiksu, The Hätänen