maanantai 13. huhtikuuta 2015

Iltatoimet.

Meikäläisen nukkumaanmenorutiinit alkavat siitä, ku ekaks käydään pikku pissakakkalenkki. Tontin ympäri kierretään ja vähän ennen roskapönttöä pökätään se kakka, ettei Emännän tarvi sitä pitkälle kantaa. Sisälle tultua Emäntä menee pesemään hampaita(an) ja mä annan kyytiä mun possunpuolikkaalle tai lehmänrämälle. (Kumma ku mun kaikki kivat lelut on jotenkin räjähtäneitä.) Niitä mä juoksutan tuhatta ja sataa makkarista olkkarin kautta keittiöön ja takasin, ainakin miljuuna kertaa. Ja välillä sohvien ja tuolien ja sängyn kautta. Pitäähän niitä leluja vähän tuulettaa! Samalla siinä matotkin rullaantuu, hyvää se niillekin tekee!

Sit mä oon aika hengästyny - ja latkin vettä.

Emäntä (yrittää) ottaa päiväpeiton pois sängyn päältä. Mä pompin siinä päällä ja peiton sisällä ja alla ja päällä ja sisällä ja yritän "auttaa!".  Kyllä se joka ilta jotenkin onnistuu...

Ku saadaan peitto pois, Emäntä alkaa riisua ja sillä aikaa mä kaivan tyynyn alta Emännän yöpaidan. Mä haluan olla avulias herrasmies. Ravistelen sen paidan valmiiksi levälleen siihen sängyn päälle, ni sen ei ite tartte muuta ku pujahtaa paidan sisään. Tosin mä en aina haluaiskaan antaa sitä paitaa Emännälle, mutta koska mä tiedän, että saan aina iltatikun järsittäväksi, niin pukekoon Emäntä yökkärinsä!

Tikkua sängyssä järsiessäni Emäntä pujahtaa peiton alle ja sammuttaa valot. Ku mun tikku loppuu, mä hyppään lattialle taas vähän juomaan. Sit mä käyn kuiskaamassa hyvät yöt Emännän korvaan ja hyppään taas lattialle. Sieltä mä sit pikkasen inisen merkiksi Emännälle, että vilauttaa valoja sen verran, että mä saan hypättyä pöydälle. Tähtäys pöydälle nimittäin onnistuu paremmin valossa, terv. nimim. kokemusta on pimeässä epäonnistuneesta tähtäyksestä! No, ku Emäntä klikkaa valot päälle mä hyppään ja samantien Emäntä sammuttaa valon. Mä vaan tarkistan, että Emännän käsilaukku on paikallaan siinä pöydällä ja hyppään sitten lattialle. Niinpäin se hyppy onnistuu pimeässäkin.

Enää on jäljellä yks hyppy: sänkyyn Emännän kylkeen huokaisten unten maille. Isäntäkin tulee jossain vaiheessa nukkumaan, mutta siitä me ei mitään tiedetä, ku nukutaan!!!

Terv. Fiksu, The Iltapupu